Eğitim Uygulamaları

MEV Koleji Özel Ankara Ortaokulunda eğitim programlarımız,  proje bazlı etkinlikler ve akademik çalışmalarla desteklenir.  Projeler ve etkinlikler, tüm zümreler tarafından ders planlarında etkin olarak kullanılır. Bilgisayar Destekli Akıllı Tahtaların Bulunduğu Derslikler,  3D Dersliği, Robotik ve Kodlama Dersliği, Bilişim Teknolojileri Dersliği, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı, Görsel Sanatlar Dersliği, Beden Eğitimi ve Spor Kompleksi, Drama Dersliği, Bale Dersliği, İlkokul ve Ortaokul Kütüphaneleri, Türkçe Üretim ve Beceri Dersliği, Yaşayan Matematik Dersliği  gibi donanımlı derslikler; öğrencilerimizin mümkün olduğunca çok duyuyla derse katılımlarını sağlayarak  “Tam ve Kalıcı Öğrenme” ye yardımcı olur.

Her sınıf düzeyinde Fen Bilimleri derslerinin bir bölümü; tam donanımlı modern laboratuvarlarımızda yapılarak öğrencilerimizin Fen Bilimleri kazanımlarını kalıcı öğrenmelerini sağlayacak deneyler gerçekleştirilir. Yapılan deneylerde öğrencilerimiz sorun çözme ve bilimsel yaklaşım gibi becerileri geliştirirken yaparak yaşayarak öğrenmenin avantajlarını da deneyimler.

MEV Koleji Özel Ankara Ortaokulu olarak;  Atatürk İlke ve İnkılâplarını benimsemiş, çağdaş, tarihimizi ve kültürümüzü kavramış, evrensel değerlere, demokrasiye ve insan haklarına saygılı, donanımlı, yaşadığı çevreye ve o çevredeki tüm canlılara karşı yorumlama becerisi gelişmiş, eleştirel ve bilimsel bakış açısına sahip, yaratıcı, sosyal katılım becerileri gelişmiş, üretken, haklarını ve sorumluluklarını bilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları mezun etmeyi hedefleriz.

Bu amaçla; öğrencilerimizin eğitimlerini sosyal, kültürel, tarihî, bilimsel deney ve projelerle deneyimlemesini, yaşam becerilerini geliştirmesini ve en önemlisi de öğrenmeyi öğrenmesini sağlarız.

Ana dilini doğru yazmayı, okumayı ve konuşmayı öğrenmiş; kendini doğru ifade edebilen öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen MEV Kolejinde, “Etkin Okuma Saatleri” Türkçe dersleri kapsamında öğretmenlerimizin rehberliğinde planlanır.  Çeşitli şiir, kompozisyon, hikaye yazma yarışmalarıyla yazma becerisi geliştirilmeye çalışılır. Okulumuz içerisinde yapılan törenler için; drama, tiyatro, oratoryo ve dinletiler hazırlanarak öğrencilerimizin sanatsal becerileri geliştirilmeye çalışılır. Öğrencilerimizin güzel Türkçemizi doğru ve etkili kullanmaları ve okuma kültürünü geliştirmek adına; yazar-okur buluşmaları, söyleşi ve paneller, münazara yarışmaları, kültür ve sanat gezileri, yaratıcı yazma ve okuma atölyeleri, drama atölyeleri uygulanır.

Tüm akademik branşlar tarafından her yıl 2204 B kategorisinde TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmalarına fen, matematik, Türkçe, tarih, coğrafya, değerler eğitimi dallarında projeler hazırlanarak katılım sağlanır. Böylece öğrencilerimizin bilimsel öğrenme basamaklarını deneyimlemeleri sağlanır.